First Solar güneş elektriğini kömürden ucuza satabilir

Amerikalı şirket Meksika`daki bir projesinde üreteceği elektrik için rekor düzeyde düşük teklifte bulundu.

 

Amerikalı ince filmli güneş paneli üreticisi First Solar şirketinin sahibi olduğu Meksika`daki Macho Springs güneş enerjisi santrali projesinde üreteceği elektriği ülkede kömür santrallerinin altında bir fiyata satabileceği belirtildi.

 

Şirketin 2014`ün Mayıs ayında devreye alabileceği projesi için, ülkedeki El Paso Electric şirketine yaptığı başvuru ile santralde üretilecek elektriğin kilovat-saatini 5.79 dolar-sente satmayı teklif etti. Bloomberg New Energy Finance tarafından açıklanan rakamlara göre bu rakam yeni tip standart kömür santrallerinde ise 12.8 dolar-sent düzeyinde.

 

Analistlere göre First Solar`ın verdiği bu teklif, şirketin halihazırda faaliyette olan diğer santrallerindeki rakamlarının bile altında iken şirketin bazı vergi indirimi ve teşviklerden yararlanabileceği ifade ediliyor.

 

First Solar tarafından yapılan açıklamada bu bilgilerin genellikle gizli olduğu, bu nedenle bu rakamın doğrulanmayacağı ifade edilirken elde edilebilecek teşvikler ile ilgili de bir bilgi paylaşılmadı.

www.yesilekonomi.com

21.02.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR