Alman devin gözü Türkiye`de

Alman devi Deutsche Telekom gözünü Türkiye`ye dikti. Bilişim projelerine odaklanan şirketin iştiraki T-Systems, enerji ve sağlık sektörlerine yatırım planlıyor.

 

Alman Deutsche Telekom`un bilişim hizmetleri şirketi T-Systems Türkiye`de büyümeye karar verdi.

 

Geçen yıl yerli bir bilişim şirketine talip olduklarını ancak uygun bir firma bulamadıklarını ifade eden T-Systems Türkiye Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu, "Bilişim uzmanlığımızın yanı sıra uluslararası pazarda enerji ve sağlık sektöründeki şirketlere yeni iş modeli uyguluyoruz. Bu alanda verimliliklerini artırmalarına destek oluyoruz. Birikimimizi Türk enerji ve sağlık sektörü oyuncularına da aktarmaya hazırız" dedi.

 

BİLİŞİM ÇÖZÜMÜ GEREK

Yenilenebilir enerji kaynaklarının devreye girmesiyle birlikte dağıtım şebekelerinin daha karmaşık hale geldiğine dikkat çeken Kılıçoğlu, "Rüzgâr ve güneş gibi enerji kaynaklarının süreklilik içermesinden dolayı artan enerji talebini dengelemek için şirketler kesinti yapmak zorunda kalabiliyor. Değişen pazar şartlarına ayak uydurmak için esnek, güvenilir ve yüksek performanslı bilişim çözümlerine ihtiyaç var" diye konuştu.

www.sabah.com.tr / teknoloji / haber

12 Mayıs 2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR