IRENEC 2013 Yenilenebilir Enerji Konferansı Yapıldı

IRENEC 2013 3. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Konferansında Yenilenebilir Enerji konuları masaya yatırıldı.

 

27-29 Haziran 2013 tarihlerinde, İstanbul Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen IRENEC 2013 3. Uluslararası 100% Yenilenebilir Enerji Konferansı ve Sergisi’nde Yenilenebilir Enerji konuları masaya yatırıldı. Yurtiçi ve Yurtdışı katılımcıların yer aldığı konferansa ilgi yoğun oldu.

 

EUROSOLAR Türkiye Başkanı ve Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar ise, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine değindi ve gelişmiş ülkelerin bu konuda teknolojileri yakından takip ettiğini söyledi.

 

Dernek olarak bütün dünyada çözüme doğru yapılan araştırmaları, Türkiye`ye kadar getirdiklerini belirten Prof. Dr. Uyar, şöyle konuştu:

 

"Enerji konusunda binlerce yıldır gelişen bir durum var. Sorunları gördükçe, yeni çözümler üretilir. Atmosfer ülkelere bölünmüş. En uyanık ülkeler enerji sorunlarına çözüm buluyorlar. Sorunları başka ülkelere atıyorlar. Kendi ülkesi için iyi olanı kullanıp, kötüyü başkasına yolluyorlar.

 

Başka ülkelerin sorunlarını kendi ülkenize taşımamanız lazım. Beyin hücrelerimizi kullanmamız lazım. Ülkemiz bu konuda bedel ödemeli. Yenilenebilir Enerji Birleşmiş Milletlerin (BM) ve Avrupa Birliği`nin (AB) kararları içinde yer alıyor. Fosil yakıtların çözüm olmadığı ortaya çıkıyor. Almanlar yüzde yüz yenilenebilir enerjiye geçmek istiyor. Almanya`da hükümet, Parlamento, herkes rüzgar teknolojileri gelişsin diye bekliyor. Avusturya, güneşten enerji sistemleri araştırması yapıyor."

www.guneshaber.net

30.06.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR