New York`ta güneş elektriği destekleri yükseldi

 

Eyalet yönetimi desteklenecek yatırımlarda üst sınırı yükseltti

 

ABD, New York eyaleti konut ve ticari binalarda güneş enerjisi kurulumlarına sağlanan desteği artıran kararını açıkladı.

 

Eyalet yönetiminden yapılan açıklamada konut ve ticari binalarda güneş elektriği kurulumları için sağlanan desteklerden yararlanılabilecek üst sınırların yükseltildiği bildirildi. Yeni düzenleme ile daha önce konutlar için 7 kW olarak belirlenen sınır 25 kW`a, ticari binalar için ise 50 kW olarak belirlenen sınır 200 kW`a çıktı.

 

Eyalet yönetimi ayrıca Temmuz ayının başında, kurulu güçleri 50 kW`ın üzerinde olan ve kurulu güçleri toplam 64 MW olacak 79 güneş enerjisi projesine 54 milyon dolarlık finansal destek sağlamıştı.

 

2015 yılına kadar elektrik talebini yüzde 30 oranında yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamayı hedefleyen New York eyaleti, geçen yıl güneş elektriği alanında önemli ilerleme kaydetmişti.

 

Eyalette güneş enerjisi alanında yapılan yatırımlar bir önceki yıla göre yüzde 91 oranında artarak 257 milyon dolara yükselmiş, eyaletin bu alandaki kurulu gücü 61 MW artarak 175 MW`a ulaşmış ve güneş enerjisi alanındaki istihdam 3,300 kişiye ulaşmıştı. Haziran ayında eyalet meclisi tarafından onaylanan New York Güneş Yasası ise 2023 yılına kadar eyalette 2.2 GW`lık kurulu güç hedefliyor.

 

New York eyaleti güneş enerjisi kurulu gücü bakımından ABD`de 12. sırada yer alırken, ilk sıradaki Kaliforniya`nın kurulu gücü ise 2012 sonunda 2.5 GW`ı aşmıştı.

www.yesilekonomi.com

29.07.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR