Köktaş: Güneşin de devreye girmesiyle daha fazla lisans verilecek

EPDK Başkanı Hasan Köktaş, 13 bin 535`ini son 6 yılda olmak üzere 30 binin üzerinde lisans verdiklerini, güneşin de devreye girmesiyle Kurumun daha da hızlı şekilde lisans vererek yatırımcının önünü açmış olacağını söyledi.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, 6 yıllık görev süresinin dolması sebebiyle "6 Yılın Ardından Geleceğe Bakış" başlıklı basın toplantısı düzenledi.

 

Köktaş yaptığı değerlendirmede, "EPDK olarak 30 binin üzerinde lisans verdik. Bunun 13 bin 535`ini son 6 yılda vermiş olduk. Güneşin de devreye girmesiyle Kurum daha da hızlı şekilde lisans vererek yatırımcının önünü açmış olacak" dedi.

 

GÜNEŞTE GECİKMELER KISA SÜREDE GİDERİLECEK

Güneş enerjisi yatırımlarına ilişkin de bilgi veren Köktaş, Türkiye`nin elektrik üretiminde nükleer ve güneş dışında tüm kaynakları kullandığını anımsatarak, "Güneş ile ilgili tüm hukuki altyapıyı yaptık, harika bir altyapı tasarımı yaptık. En son lisans yönetmeliğiyle de başvuru, ölçüm usul ve esaslarını ilan ettik. Güneş ve rüzgarla ilgili her yıl TEİAŞ`ın 10 yıllık projeksiyonlar yayınlayarak, ihale yapma yoluyla başvuru alma prensiplerini belirledik. Dolayısıyla artık ne zaman alınacak, önümüzü göremiyoruz, ne tür kapasite oluşabilecek gibi sorulara bugünden 10 yıllık perspektif ortaya koyduk ve cevap üretmiş olduk. Başvuruları aldık, başvuru dosyalarında yatırımcılardan kaynaklanan bir takım eksikliklerden dolayı bir miktar gecikmemiz var. O gecikmeyi kısa süre içerisinde Kurum gidermiş olacak. Son aşamaya geldi. Kısa süre içerisinde Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğümüzün de değerlendirmeleri alınarak ihale aşamasına gelmiş olacak." dedi.

www.enerjigunlugu.net

06 Ocak 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR