Geri Kazanım Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Giresun Ticaret ve Sanayi Odası nı ziyaret etti.

 

Geri Kazanım Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Engin, Genel Sekreter Gazi Acarsoy ile Türkiye Çevre Koruma Vakfı Müdürü Yakup Türkmen, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

 

Oda Meclis Başkanı İbrahim Kara ve Meclis Başkan Yardımcısı Sebahittin Güneş tarafından karşılanan Geri Kazanım Sanayicileri Derneği yöneticileri, ülkede sanayi atıkları başta olmak üzere katı atık sorunu için çalıştıklarını ifade ettiler.

 

Akü, araç lastiği, bitkisel yağ, ambalaj atıklarının toplanması için mücadele verdiklerini ifade eden Geri Kazanım Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Engin ; ”İncelediğimiz kadarıyla Giresun’da da atık malzemeler ciddi oranda çevre kirliliği oluşturuyor. Atıkların toplanıp bertaraf edilmesi için ise bir ünite yok. Özellikle sanayilerde ve dere boylarında atık malzemeler dikkat çekmektedir. Biz Dernek olarak Valilikler, Belediyeler ile Ticaret ve Sanayi Odalarını ziyaret ederek konunun hassasiyetini anlatıyoruz. İllerde ve bölgelerde katı atıklara dönük toplama üniteleri kurulması için mücadele veriyoruz. Biz dernek olarak geri dönüşüm için ne yapılması gerekiyorsa her türlü yardıma hazırız. Özellikle sanayi bölgesi esnafına dönük eğitim dahi verebiliriz. Bu konuda öncelikle illerin mülki amirlerinin katı atık konusunda çalışma yapması gerekiyor.” dedi.

 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim Kara ise; ”Evsel atık kadar sanayi atığı konusu da Giresun’un çözüm bekleyen önemli sorunlarından biridir. Sanayi atıklarının toplama üniteleri vasıtasıyla toplanması, ardından bertaraf edilmesi gerekmektedir. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” dedi. www.giresungazete.net / 25.04.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR