Orman köylerine güneş enerjisi sistemi kuruldu

Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı Orköy (Orman-Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü) tarafından orman köylerinde yaşayan vatandaşların ekonomik yönden kalkınmalarına katkıda bulunmak amacıyla, Narlıdere köyünde yaşayan 25 aileye Güneş Enerjisi ile Su Isıtma Kredisi verilerek güneş enerjili ısıtma sistemi kurulması sağlandı.

 

Narlıdere köyünde gerçekleşen Güneş Enerjisi ile Su Isıtma Sistemi tanıtım ve bilgilendirme programına Karaman Valisi Süleyman Kahraman, İçişleri Bakanlığı İstanbul Bölge Başmüfettişi Vahdettin Özcan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kalınsaz, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Salih Baldız, İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Duran, İl Tarım İl Müdürü Hikmet Doğru, İl Genel Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, insanların orman köylerinde ihtiyaçlarını karşılarken çevrelerine ormanlara zarar vermekte olduklarını söyledi. Gelişen dünyada bu gün ormanların kıymetinin daha fazla anlaşıldığını bildiren Kahraman, kuraklık ve sel felaketlerinden dolayı birçok insanın zarar gördüğünü, Türkiye de ormanların kıymetinin de son 10 senede daha iyi anlaşıldığını vurguladı.

 

Bilinçlendirme ve tahribatı önleme tedbirleri almak üzere bakanlıklar düzeyinde çalışmalar yapıldığını dile getiren Kahraman, şunları kaydetti: Bilinçlendirme çalışmaları uzun soluklu, insanların ikna edilerek orman tahribatın önüne geçilmesi meselesidir. Yine günümüzde çevreye zarar vermeden bilhassa enerji ihtiyacının karşılanmasına yönelik güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve doğalgaz çevrim santralleri kuruluyor. Orman köylüsünün sorunlarından birisi olan yakacak ihtiyacıdır. Köylü bu sorununu ormandan kestiği ağaçlarla karşılamaya çalışınca, güneş enerjisi ile su ısıtma sistemleri daha da önemli hale gelmektedir. Biz devlet olarak orman köylümüzün ihtiyaçlarının giderilmesi ve orman halk ilişkisinin daha verimli hale gelmesi için desteklemelere devam edeceğiz.

 

Güneş enerjisi ile ısıtma sisteminden bu yıl Narlıdere köyünde 25 ailenin daha yaralandığını vurgulayan Kahraman, Karaman da bin 65 ailenin güneş enerjisi ile su ısıtma sistemine geçtiğini bildirdi. Kurulan sistemle artık yakacak ihtiyacının ormandan karşılanmayacağını ifade eden Kahraman, Orman tahribatının engellenmesine katkıda bulunmuş oluyoruz. Burada tüm orman köylülerine sesleniyorum, güneş enerjisinde faydalanın. Ormanlarımızı koruyan bir köylü anlayışı oluşturalım dedi.

www.merhabahaber.com / 23.10.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR