İtalyan Güneş Enerjisi Firması ENGYNET ile Görüşmelere Devam

BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi (AYDO) 10 Aralık 2010 tarihinde İtalyan ENGYNET Firması ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Güneş Enerjisi  Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED)’nden Mustafa KARABAĞIR ve firma danışmanı Makine Mühendisi Sıtkı TAŞKAYALI da hazır bulundu.

 

Toplantıda BAKA Bölgesinde yatırım yapmak isteyen ENGYNET firması temsilcisi Bayan Antonella MARCHINI, firmanın yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi. Bayan MARCHINI, Bölgede büyük bir güneş enerjisi yatırımı yapmak istediklerini ifade ederek, Firmanın değişik ülkelerde büyük enerji yatırımlarını finanse ettiğini belirtti. MARCHINI, yapılması muhtemel yatırımı somutlaştırabilmek amacıyla Bölgede hangi alanların güneş enerjisi bakımından elverişli ve verimli olduğuna ilişkin net bilgilere ihtiyacı olduğunu ifade etti.

 

Antalya YDO Koordinatörü Alaattin ÖZYÜREK ise, BAKA hakkında yatırımcıya bilgi verdikten sonra, yatırıma ilişkin her türlü desteğin Antalya YDO tarafından sağlanacağını ifade etti. Alaattin ÖZYÜREK, toplantı sonunda, BAKA Bölgesinde güneş enerjisi yatırımı yapılacak somut arazilerin Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Antalya Defterdarlığı ile işbirliğine gidilerek BAKA tarafından tespit edileceğini belirtti. ÖZYÜREK, BAKA olarak bu konuda teknik çalışmalara hemen başlayacaklarını ve çalışmalarını ilkbahara kadar sonuçlandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. BAKA, güneş enerjisi alanında Antalya’da yatırım yapmak isteyen İtalyan ENGYNET ile çalışmalarına bu kapsamda devam edecek.

www.baka.org.tr

23 Şubat 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR