Nordex Romanya`da Ofis Açıyor

Alman rüzgar türbini üreticisi Nordex`in rüzgar enerjisi alanında balkanların hızla gelişen ülkesi Romanya`da ofis açmayı planladığı açıklandı.

 

Nordex tarafından Romanya`daki iki ayrı rüzgar enerjisi santraline sağlanan ilk Nordex türbinleri ile ilgili yapılan açıklamada şirketin Üst Satış Sorumlusu Lars Bondo Krogsgaard Balkanların en hızlı büyüyen rüzgar enerjisi pazarlarından biri olan ülkedeki gelecek planlarını paylaştı.

 

Krogsgaard açıklamasında 2015 yılında rüzgar enerjisinde toplam 3.000 MW`lık kurulu güce ulaşması beklenen Romanya pazarında önemli bir pazar payına sahip olmayı hedeflediklerini belirtti. Krogsgaard bu amaçla bir kaç ay içinde Romanya ofislerini açmayı planladıklarını söyledi. Şirketin halihazırda Türkiye dahil olmak üzere 19 ayrı ülkede ofisi bulunmakta.

 

Nordex tarafından dünya çapındaki rüzgar enerjisi santralleri için bugüne kadar toplam 7.1 GW kurulu gücünde, 4.681 rüzgar türbini satışı gerçekleştirildi. Şirket 2011`in ilk yarısında 4.1 milyon avroluk zarar açıklasa da aynı dönemde yarım milyar avronun üzerinde değere sahip rüzgar türbini siparişi sağladı.

www.yesilekonomi.com

04.10.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR