Başkan Çelikcan, kültürevlerini Avrupalılara anlattı

Adana Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, göçle gelen insanların şehre uyum sağlamada zorlandıklarını belirterek, “İnsanların kente uyum sağlaması amacıyla kültür evleri yaptık. Buralarda eğitim ve istihdama yönelik çalışmalar gerçekleştireceğiz.” dedi.

   

Geri dönüştürülebilir enerji ve enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması, dost enerji, dost insan projesi kapsamında 6 ülkeden 37 kişi Yüregir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ı ziyaret etti. Belçika, Polonya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan ve İtalya’dan gelen öğretmen ve öğrenci heyetine Başkan Çelikcan Adana ve Yüreğir hakkında bilgiler verdi. Projenin ev sahipliğini ise Yüreğir Enver Kurttepeli Anadolu Lisesi yapıyor.

   

Yüreğir’de ilk defa hayata geçirilecek Kültür Evleri Projesi hakkında bilgi veren Başkan Çelikcan ilçenin çok fazla iç göç alan bir bölge olduğunu belirtti.

   

Göçlerin beraberinde sorunlarda getirdiğini belirten Çelikcan “Dışarıdan gelen insanlar kente hemen uyum sağlamada sorun yaşıyorlar. Gelen bu insanların kente uyum sağlaması amacıyla kültür evlerimizi yaptık. Buralarda eğitim ve istihdama yönelik çalışmalar yapacağız. Çocukların ve genç kızlarımızın eğitime katkı sağlamak istiyoruz. Kadınlarımıza yönelik açacağımız kurslar ile onların meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. En önemlisi ise değişik kültürlerden bir araya gelen insanların birbirlerini tanımalarını ve anlamalarını sağlayacağız.” diye konuştu.

   

Sorulan bir soru üzerine son yıllarda yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin büyük aşama kaydettiğini belirten Başkan Çelikcan, “Geleceğimiz açısından geri dönüştürülebilir enerji çok önemli hale gelmiştir. Kaynakların düzensiz kullanılması sonucu dünyada birçok çevre felaketi meydana gelmektedir. Türkiye’de son dönemde onlarca hidro elektrik santralleri kuruldu. Rüzgâr santrali ve güneş enerjisi projelerine de büyük önem veriliyor. Ülkemiz 12 ay güneş gören bir bölge. Biz de belediyemizin enerjisini güneş enerjisinden karşılanmasına yönelik projeler hazırlayarak hayata geçirmek istiyoruz. O yüzden bilinçli bir toplum oluşturulmasına katkı sağlamak hepimizin birinci görevi olmalıdır." diye konuştu.

Adana (CİHAN) 13 Ekim 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR