Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar:

Hedef, ekonomik kalkınma ile çevre arasında denge kurmak

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ekonomik kalkınma ile çevre arasında en uygun dengeyi kurarak, uluslararası standartlarda çevre yönetimi sistemiyle kalıcı yaşam kalitesini en üst seviyeye taşıyacak bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Bayraktar, Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi`nde düzenlenen Türkiye`nin İklim Değişikliğine Uyum Kapasitesinin Geliştirilmesi Programı`nın kapanış konferansında, bütün bilim adamlarının dünya iklim sisteminde bir bozulmanın olduğunu kabul ettiğini belirtti.

 

İklim değişikliğinin etkilerinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye`de de etkisini göstermesinin kaçınılmaz olduğuna dikkati çeken Bayraktar, son yıllarda, özellikle, ani meteorolojik değişikliklere bağlı olarak gelişen ve yerleşim birimlerini tehdit ederek can ve mal kaybına yol açan afetlerin sayısında bir artış olduğunu vurguladı.

 

İklim değişikliğine uyumun, iklim olaylarının etkileriyle mücadele etmek için stratejilerin güçlendirilmesi, geliştirilmesi ve uygulanması sürecini kapsadığını dile getiren Bayraktar, şöyle konuştu:

 

“Çevre koruma ve doğal kaynakların sürdürülebilirliğini sağlamak modern dünyanın en önemli hedeflerindendir. Sürdürülebilir kalkınma; ekonomik, sosyal ve çevresel alanlarda dengeli gelişmeyi ön görmektedir. Bu itibarla, kalkınma, şehirleşme ve çevre dengesini sağlayacak bir bakanlığın kurulmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bakanlığımız, yerleşmeye, çevreye ve yapılaşmaya dair mevzuatı hazırlamak, uygulamaları denetlemek ve mesleki hizmetlerin gelişmesini sağlamak üzere faaliyetlerine başlamıştır.

 

Hedefimiz, ekonomik kalkınma ile çevre arasında en uygun dengeyi kurarak, uluslararası standartlarda çevre yönetimi sistemiyle kalıcı yaşam kalitesini en üst seviyeye taşıyacak bir yapı oluşturmaktır. Bakanlığımızca çevrenin korunması çerçevesinde yapılan her türlü çalışma aynı zamanda iklim değişikliğine karşı alınmış birer tedbir niteliği taşımaktadır.``

www.geleceginenerjisi.com

24.11.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR