"ALTERNATİF enerji dönemine geçiş mümkün"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bir yıl önce kararlaştırdıkları gibi ülkedeki nükleer santrallerin 2022 sonuna kadar tümüyle kapatılarak, ALTERNATİF enerji dönemine geçişin mümkün olduğunu söyledi.

 

Başbakan Merkel, bugün Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Philipp Rösler ve Çevre, Doğayı Koruma ve Nükleer Güvenlik Bakanı Peter Altmaier ile Bonn kentindeki Federal Enerji Ağı Ajansı’nı ziyaret etti.

 

Merkel, burada yaptığı açıklamada, 2022 sonuna kadar ALTERNATİF enerjiye geçilebilmesini mümkün görmeyen politikacıların eleştirilerini reddederek, "Enerji değişimini, bir yıl önce kararlaştırdığımız gibi gerçekleştirmemiz mümkün" diye konuştu.

 

Hükümetin, hedeflerine tümüyle bağlı kaldığını ifade eden Merkel, nükleer santrallerin 2022 yılı sonuna kadar tümüyle kapatılacağını tekrarladı. Ziyareti sırasında Merkel’e ve bakanlara, yarın Berlin’de resmen açıklanacak Ulusal Ağ Geliştirme Planı taslağı sunuldu.

 

Cem Özdemir eleştirdi

BU arada Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, hükümeti, ülkedeki enerji ağının yaygınlaştırılması konusunda yavaş davranmakla eleştirdi. Özdemir, Berlin’deki Yeşiller partisi genel merkezinde yaptığı açıklamada, 2022 yılı sonuna kadar ülkedeki nükleer santrallerin tümüyle kapatılması sebebiyle ALTERNATİF enerji ağlarının hızlı bir şekilde yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, hükümetin bu konuda çok yavaş davrandığını savundu.

 

Başbakan Angela Merkel’in bu konuyu bizzat ele alarak buna ağırlık vermesi gerektiğini ifade eden Özdemir, hükümetin, güneş enerjisi üreticilerine yönelik teşviklerin kesilmesi planlarını da gözden geçirmesi gerektiğini kaydetti. Özdemir ayrıca, vatandaşların, oturdukları yerlerin yakınlarında kurulacak enerji ağlarının şekli konusunda zamanında bilgilendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

www.hurriyet.de

29.05.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR